Direct naar inhoud
STIBEX, hét examenbureau voor administratieve professionals
Alni opleidingen FJM Opleidingen

STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden

In de financieel-administratieve sector is veel vraag naar goed opgeleide mensen. Mensen met kennis van zaken die zelfstandig kunnen werken. Die bijvoorbeeld de administratie van kleine en middelgrote bedrijven kunnen voeren. Met kennis op het gebied van onder andere boekhouden, calculatie en bedrijfseconomie. Met het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden op zak ben je in staat hieraan te voldoen!

Voor wie?

Met het behalen van het Praktijkdiploma Boekhouden laat je zien dat je in staat bent om geheel zelfstandig de financiële administratie te voeren voor kleine bedrijven en organisaties. Daarnaast laat je zien kennis te hebben over verzekeringen, wetgeving en ondernemingsvormen.

De diploma's die samen het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden opleveren zijn (per 1 januari 2016):

  • STIBEX Bedrijfsadministratie 4
  • STIBEX Financiering 4
  • STIBEX Kostencalculatie 4

De examens boekhouden van STIBEX kenmerken zich door optimale aansluiting bij de praktijk waarvoor is opgeleid.

De voordelen van het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden

Veelgevraagd diploma
In de financieel-administratieve sector is veel vraag naar goed opgeleide mensen. Met het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden op zak geef je blijk van de nodige kennis op het gebied van onder andere boekhouden, calculatie en bedrijfseconomie. Met dit diploma ben je voor veel organisaties een aantrekkelijke werknemer.

Kwaliteitsexamens
De examens boekhouden van STIBEX kenmerken zich door optimale aansluiting bij de praktijk waarvoor is opgeleid. De vragen zijn ontwikkeld en getoetst door deskundigen die met beide benen in de financieel-administratieve praktijk staan. De examens bestaan uit meerkeuze- of numerieke vragen die helder en duidelijk zijn geformuleerd (géén 'strikvragen').

Examen doen wanneer jij dat wil!
STIBEX neemt examens af door middel van de zogenaamde 'Flextoets'. Deze manier van toetsen via de computer biedt je veel voordelen. STIBEX werkt samen met meer dan 30 toetscentra in Nederland, zodat je examen kunt afleggen op elk moment dat er een toetsplek beschikbaar is. En dat is meestal dagelijks!

Direct examenuitslag
Na het afleggen van het examen wil je natuurlijk zo snel mogelijk de uitslag weten. Bij STIBEX ontvang je direct na het afleggen van de Flextoets de uitslag van het examen, zodat je weet waar je aan toe bent. Dus nooit meer weken wachten op de examenuitslag!

Gegarandeerd onafhankelijk en objectief
STIBEX is als organisatie niet verbonden aan één of meer opleiders. Om deze onafhankelijkheid te benadrukken heeft STIBEX zich vrijwillig onder toezicht gesteld van de Stichting Examenkamer.

Doorlopende leerlijn
Het examenprogramma van STIBEX kent een doorlopende leerlijn. De diploma's vormen dan ook een solide basis voor verdere groei in de financieel-administratieve sector. Na het behalen van het diploma voor Assistent Boekhouder is het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden de volgende stap. Hierna kun je examen afleggen voor het diploma STIBEX Moderne Bedrijfsadministratie.

Opname in het RHA-B®-Register
Zodra je het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden hebt behaald, kun je je aanmelden om te worden opgenomen in het RHA-B®-Register. Deze registers worden door STIBEX beheerd en zijn door iedereen te raadplegen. Zo kan een werkgever bijvoorbeeld in één oogopslag zien of iemand over de vereiste kwalificaties beschikt. Nadat je bent ingeschreven in het register ontvang je van ons een officieel bewijs van inschrijving. Opname in de registers is gratis als je je examen(s) bij STIBEX hebt afgelegd. Klik op de link onderaan de pagina voor meer informatie over de STIBEX-registers.

Vrijstellingen
Je ontvangt van ons vrijstelling(en) voor bepaalde examenonderdelen indien je aantoonbaar beschikt over een gelijkwaardig (deel)diploma of -certificaat. Meer informatie over het in aanmerking komen van vrijstelling(en) vind je in de specifieke productinformatie van de verschillende examens voor het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden.

Meer weten?
Mocht je meer willen weten over het STIBEX-Praktijkdiploma Boekhouden of het afleggen van flextoetsen, neem dan via onderstaande link contact op met onze klantenservice.

STIBEX - Fultonbaan 80 - 3439 NE Nieuwegein - tel. 088 - 7322 000