Direct naar inhoud
STIBEX, hét examenbureau voor administratieve professionals
NTI Studiewereld Laudius

STIBEX Moderne Bedrijfsadministratie

Het diploma STIBEX Moderne Bedrijfsadministratie is een veelgevraagd diploma. Het is de eerste hogere stap na het behalen van het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden.

Voor wie?

Met het behalen van het diploma Moderne Bedrijfsadministratie laat je zien dat je in staat bent om de financiële administratie van een bedrijf te voeren en te moderniseren. Het diploma is te beschouwen als een eerste stap op weg naar een leidinggevende functie in de financieel-administratieve sector.

De certificaten die samen het diploma STIBEX Moderne Bedrijfsadminstratie opleveren zijn:

  • STIBEX Bedrijfsadministratie 5
  • STIBEX Financiering 5
  • STIBEX Kostencalculatie 5
  • STIBEX Belastingrecht

Veelgevraagd diploma
In de financieel-administratieve sector is veel vraag naar goed opgeleide mensen. Mensen met kennis van zaken die zelfstandig kunnen werken. Die bijvoorbeeld de administratie van kleine en middelgrote bedrijven kunnen voeren. Met kennis op het gebied van onder andere bedrijfseconomie, administratie en rapportage. Met het diploma STIBEX Moderne Bedrijfsadministratie op zak ben je in staat aan al deze vragen te voldoen!

Eenieder die dat wil kan bij STIBEX examen afleggen en de daarbij behorende certificaten behalen. Om het diploma STIBEX Moderne Bedrijfsadministratie te behalen, raden we je aan eerst het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden of een daaraan gelijkwaardig diploma te behalen.

Kwaliteitsexamen
De examens boekhouden van STIBEX kenmerken zich door optimale aansluiting bij de praktijk waarvoor is opgeleid. De vragen zijn ontwikkeld en getoetst door deskundigen die met beide benen in de financieel-administratieve praktijk staan. De examens bestaan uit meerkeuze- of numerieke vragen die helder en duidelijk zijn geformuleerd (géén 'strikvragen').

Vooropleiding
Om het totaaldiploma STIBEX Moderne Bedrijfsadministratie te verkrijgen na het afleggen van de afzonderlijke examens is het raadzaam om te beschikken over:
- het (STIBEX) Praktijkdiploma Boekhouden
- een MBO-diploma niveau 4 of hoger in de economische sector
- een havo- of vwo-diploma

Examen doen wanneer jij dat wil!
STIBEX neemt examens af door middel van de zogenaamde 'Flextoets'. Deze manier van toetsen via de computer biedt je veel voordelen. STIBEX werkt samen met zo'n 30 toetscentra in Nederland, zodat je examen kunt afleggen op elk moment dat er een toetsplek beschikbaar is. En dat is bijna dagelijks!

Direct examenuitslag
Na het afleggen van het examen wil je natuurlijk zo snel mogelijk de uitslag weten. Bij STIBEX ontvang je direct na het afleggen van de Flextoets de uitslag van het examen zodat je weet waar je aan toe bent. Dus nooit meer weken wachten op de examenuitslag!

Als je bent geslaagd voor alle onderdelen van het diploma STIBEX Moderne Bedrijfsadministratie ontvangt je op korte termijn je diploma.

Gegarandeerd onafhankelijk en objectief
STIBEX toetst als examenorganisatie kandidaten op kennis en kunde. STIBEX is als organisatie dus niet verbonden aan één of meer opleiders. Om deze onafhankelijkheid te benadrukken heeft STIBEX zich vrijwillig onder toezicht gesteld van de Stichting Examenkamer.

Doorlopende leerlijn
Het examenprogramma van STIBEX kent een doorlopende leerlijn en vormt een solide basis voor vervolgopleidingen. Het diploma STIBEX Moderne Bedrijfsadminstratie sluit aan op het door kandidaten eerder behaalde diploma STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden.

Opname in het Register Hedendaagse Administrateur - Bedrijfsadministratie
Zodra je het diploma STIBEX Moderne Bedrijfsadministratie hebt behaald, kun je je aanmelden om te worden opgenomen in het Register Hedendaagse Administrateur - Bedrijfsadministratie (RHA-BA) ®. Dit register wordt door STIBEX beheerd en is door iedereen te raadplegen. Zo kan een werkgever bijvoorbeeld in één oogopslag zien of iemand over de vereiste kwalificaties beschikt. Nadat je bent ingeschreven in het register ontvangt je van ons een officieel bewijs van inschrijving. Opname in dit openbare register is gratis als je je examen(s) bij STIBEX hebt afgelegd.

Klik voor meer informatie over registers op de link onderaan de pagina.

Vrijstellingen
Je ontvangt van ons vrijstelling(en) voor bepaalde examenonderdelen als je aantoonbaar beschikt over een gelijkwaardig (deel)diploma of -certificaat. Meer informatie over het in aanmerking komen van vrijstelling(en) vindt je in de specifieke productinformatie van de verschillende examens voor STIBEX Moderne Bedrijfsadministratie.

Meer weten?
Mocht je meer willen weten over het diploma STIBEX Moderne Bedrijfsadministratie of het afleggen van flextoetsen, neem dan via onderstaande link contact op met onze klantenservice.

STIBEX - Fultonbaan 80 - 3439 NE Nieuwegein - tel. 088 - 7322 000