Direct naar inhoud
STIBEX, hét examenbureau voor administratieve professionals
Dé opleider uit de regio

STIBEX Exportmedewerker

Hier vind je informatie over het STIBEX-examen Exportmedewerker.

Voor wie?

Dit examen is bedoeld voor cursisten die de opleiding exportmedewerker volgen bij de Samen naar Werk Academie.

De Samen naar Werk Academie is te bereiken via www.samennaarwerkacademie.nl.

Wat wordt geëxamineerd?

Leerstof is het boek Internationale handel en havenlogistiek van Avontade (ISBN 978-90-816471-1-3). Het boek wordt in het online leerprogramma behandeld en per module wordt een tussentijdse toets afgenomen.

In het STIBEX-examen wordt de kennis van de kandidaat getoetst met betrekking tot basisinformatie over de internationale handel en de logistieke processen voor transport, luchtvracht, zeevracht en bijbehorende documenten en marketing.

Omdat dit examen rechtstreeks ontwikkeld is op basis van leerstof en in samenspraak met de Samen naar Werk Academie staat dit examen niet onder toezicht van Stichting Examenkamer. Natuurlijk voldoet het examen wel aan alle eisen die STIBEX hieraan stelt.

Hoe wordt er geëxamineerd?

STIBEX neemt examens af door middel van de zogenaamde 'Flextoets'. Deze manier van toetsen via de computer is absoluut van deze tijd en biedt je veel voordelen. STIBEX werkt samen met zo'n 30 toetscentra in Nederland, zodat je examen kunt afleggen op elk moment dat er een toetsplek beschikbaar is. Voor het afleggen van een Flextoets verwachten we nauwelijks computerkennis van je. Uiteraard veronderstellen we dat je met de muis kunt omgaan! Ook is het mogelijk om schriftelijk examen af te leggen.

Ieder examen bestaat (sinds 2018) uit 40 meerkeuzevragen en duurt 75 minuten.

Geslaagd?

Nadat je examen hebt gedaan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten of je geslaagd bent. Bij STIBEX ontvang je direct na het afleggen van de Flextoets de uitslag van het examen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Wat zijn de kosten?

Kijk voor de kosten op de Tarievenlijst van STIBEX.

Aanmelden?

Klik op onderstaande link om je aan te melden voor het examen Internationale handel en havenlogistiek.

Wat is het slagingspercentage?

Het slagingspercentage van dit examen lag in 2017 rond de 60%. Maandelijks worden de slagingspercentages geëvalueerd. STIBEX probeert daarbij ook zicht te krijgen op de kandidaten die bij STIBEX examen doen: zijn zij goed voorbereid? Komen zij van opleiders of hebben zij zelfstudie gedaan? Indien nodig worden vragen verduidelijkt of aangepast. Van tijd tot tijd worden nieuwe vragen ontwikkeld.

Meer informatie?

Neem contact op met onze Klantenservice via onderstaande link.

STIBEX - Fultonbaan 80 - 3439 NE Nieuwegein - tel. 088 - 7322 000