Direct naar inhoud

STIBEX Internationale handel en havenlogistiek

Hier vindt u informatie over het STIBEX-examen Internationale handel en havenlogistiek.

Voor wie?

Dit examen is bedoeld voor cursisten van de Secretarion-opleiding administratief medewerker Logistiek/customer services. Dit kunnen administratief medewerkers zijn die zich willen bijscholen, of die via hun werkgever hebben vernomen dat zij dit diploma moeten halen.

Secretarion Opleidingen is te bereiken via www.secretarionopleidingen.nl of 085-0211773.

Wat wordt geëxamineerd?

Leerstof is het boek Internationale handel en havenlogistiek van Avontade (ISBN 978-90-816471-1-3). Dit boek wordt in de Secretarion Opleiding klassikaal behandeld en per hoofdstuk wordt een tussentijdse toets afgenomen.

In het STIBEX-examen wordt de kennis van de kandidaat getoetst met betrekking tot basisinformatie over de internationale handel en de logistieke processen voor transport, luchtvracht, zeevracht en bijbehorende documenten.

Hoe wordt er geëxamineerd?

STIBEX neemt examens af door middel van de zogenaamde 'Flextoets'. Deze manier van toetsen via de computer is absoluut van deze tijd en biedt je veel voordelen. STIBEX werkt samen met zo'n 30 toetscentra in Nederland, zodat je examen kunt afleggen op elk moment dat er een toetsplek beschikbaar is. Voor het afleggen van een Flextoets verwachten we nauwelijks computerkennis van je. Uiteraard veronderstellen we dat je met de muis kunt omgaan! Ook is het mogelijk om schriftelijk examen af te leggen.

Ieder examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen en duurt 75 minuten.

Voor een voldoende dien je minimaal 22 vragen goed te beantwoorden.

Geslaagd?

Nadat je examen hebt gedaan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten of je geslaagd bent. Bij STIBEX ontvang je direct na het afleggen van de Flextoets de uitslag van het examen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Wat zijn de kosten?

Kijk voor de kosten op de Tarievenlijst van STIBEX.

Aanmelden?

Klik op onderstaande link om je aan te melden voor het examen Internationale handel en havenlogistiek.

Meer informatie?

Neem contact op met onze Klantenservice via onderstaande link.

STIBEX - Fultonbaan 80 - 3439 NE Nieuwegein - tel. 088 - 7322 000