Direct naar inhoud
STIBEX, hét examenbureau voor administratieve professionals

STIBEX Bedrijfsadministratie (niveau 4)

Het examen STIBEX Bedrijfsadministratie 4 is onderdeel van het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden. De getoetste onderwerpen zijn: financiële overzichten, journaalposten, vermogen van een onderneming en voorzieningen, financiering van de onderneming en administratieve organisatie en interne beheersing

Voor wie?

Voor iedereen die werkzaam is/wil zijn in een financieel-administratief beroep. Wij adviseren je voorafgaand aan STIBEX Bedrijfsadministratie 4 eerst het diploma Assistent Boekhouder te behalen.

Wat wordt geëxamineerd?

De onderwerpen die worden getoetst zijn financiële overzichten, journaalposten, vermogen van een onderneming en voorzieningen, financiering van de onderneming en administratieve organisatie en interne beheersing. De gedetailleerde inhoud van het examen STIBEX Bedrijfsadministratie 4 tref je aan in de eind- en toetstermen en staat schematisch weergegeven in bijbehorende toetsmatrijzen.

Hoe wordt er geëxamineerd?

STIBEX neemt examens af door middel van de zogenaamde 'Flextoets'. Deze manier van toetsen via de computer is absoluut van deze tijd en biedt je veel voordelen. STIBEX werkt samen met zo'n 30 toetscentra in Nederland, zodat je examen kunt afleggen op elk moment dat er een toetsplek beschikbaar is. Voor het afleggen van een Flextoets verwachten we nauwelijks computerkennis van je. Uiteraard veronderstellen we dat je met de muis kunt omgaan! Ook is het mogelijk om schriftelijk examen af te leggen.

Het examen van de module STIBEX Bedrijfsadministratie 4 bestaat uit 30 meerkeuzevragen en duurt 90 minuten.

Waar kun je examen afleggen?

We hebben contacten met zo'n 30 toetslocaties, verspreid over Nederland. Er is dus altijd een toetslocatie bij jou in de buurt waar je examen kunt afleggen.

Wil je de locaties van onze toetscentra bekijken, klik dan op onderstaande link.

Geslaagd?

Nadat je examen hebt gedaan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten of je geslaagd bent. Bij STIBEX ontvang je direct na het afleggen van de Flextoets de uitslag van het examen zodat je weet waar je aan toe bent.

Zijn er vrijstellingen?

Je ontvangt van ons vrijstelling voor deze examens indien je aantoonbaar beschikt over:
- MBO-niveau 4 in dit vakgebied
- het Associatie- of STIBEX-diploma Financiële administratie in combinatie met het Associatie-diploma Periodeafsluiting of STIBEX Periodeafsluiting
- het Associatie-diploma Bedrijfsadministratie niveau 4

Indien je meent over een ander, gelijkwaardig diploma te beschikken en voor vrijstelling in aanmerking wilt komen, verzoeken wij je contact met ons op te nemen. Klik daarvoor op onderstaande link.

Wat zijn de kosten?

Kijk voor de kosten op de Tarievenlijst van STIBEX.

Wat is het niveau van het diploma?

Het certificaat STIBEX Bedrijfsadministratie 4 wordt gewaardeerd op MBO-4 niveau.

Welke vervolgopleidingen sluiten aan?

De examenmodules die samen het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden opleveren zijn:
- STIBEX Bedrijfsadministratie (niveau 4)
- STIBEX Financiering (niveau 4)
- STIBEX Kostencalculatie (niveau 4)

Naast de examens voor het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden neemt STIBEX ook examens voor het diploma STIBEX Moderne Bedrijfsadministratie af. Meer informatie over deze examens vind je via onderstaande link.

Aanmelden?

Klik op onderstaande link om je aan te melden voor het examen.

Demotoets?

Door middel van een demotoets kun je je voorbereiden op je examen.

Deze toets geeft een idee van welk soort vragen gesteld worden. Na afloop van de toets kun je zien welke vragen je goed beantwoord hebt en welke vragen je fout beantwoord hebt.

Wat is het slagingspercentage?

Het slagingspercentage van dit examen lag in 2017 rond de 73% (in 2016 was dit 57%). Maandelijks worden de slagingspercentages geëvalueerd. STIBEX probeert daarbij ook zicht te krijgen op de kandidaten die bij STIBEX examen doen: zijn zij goed voorbereid? Komen zij van opleiders of hebben zij zelfstudie gedaan? Indien nodig worden vragen verduidelijkt of aangepast. Van tijd tot tijd worden nieuwe vragen ontwikkeld.

Meer informatie?

Mocht je behoefte hebben aan meer informatie, dan adviseren wij je het examenreglement, de eind- en toetstermen en de toetsmatrijs door te nemen. Zie onderstaande link.

Uiteraard kun je ook contact opnemen met onze Klantenservice via onderstaande link.

STIBEX - Fultonbaan 80 - 3439 NE Nieuwegein - tel. 088 - 7322 000