Direct naar inhoud
STIBEX, hét examenbureau voor administratieve professionals

STIBEX Loonheffingsregelingen (niveau 4)

Door het behalen van het certificaat STIBEX Loonheffingsregelingen laat je zien dat je weet welke verplichtingen en regelingen rondom loonheffing gelden in een specifieke situaties.

LET OP! Voor het Praktijkdiploma Loonadministratie is de afgelopen jaren onvoldoende animo gebleken. Daarom zal STIBEX aan op 31 december 2018 stoppen met deze examenlijn. Het examen Loonheffingsregelingen zal daarmee ook niet meer worden geüpdatet naar de nieuwste wetgeving.

Wil je het STIBEX Loonheffingsregelingen 4 nog halen? Houd dan met het volgende rekening: Tot eind 2018 kun je dit examen nog gewoon boeken. Maar het examen is niet meegenomen in de update van 2018. Wil je de Kleine Gids van de Sociale Zekerheid meenemen als naslagwerk? Gebruik dan de versie 2017.1.

Voor wie?

Voor iedereen die werkzaam is/wil zijn binnen de loonadministratie. Er is geen specifieke vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen.

Wat wordt geëxamineerd?

Voor het examen worden loonheffingsverplichtingen en -regelingen, inclusief het bijbehorende loonbegrip, als bekend verondersteld. De gedetailleerde inhoud van het examen STIBEX Loonheffingsregelingen (niveau 4) tref je aan in de toetstermen en staat schematisch weergegeven in de toetsmatrijs.

Hoe wordt er geëxamineerd?

STIBEX neemt examens af door middel van de zogenaamde 'Flextoets'. Deze manier van toetsen via de computer is absoluut van deze tijd en biedt je veel voordelen. STIBEX werkt samen met zo'n 30 toetscentra in Nederland, zodat je examen kunt afleggen op elk moment dat er een toetsplek beschikbaar is. Voor het afleggen van een Flextoets verwachten we nauwelijks computerkennis van jou. Uiteraard veronderstellen we dat je met de muis kunt omgaan! Ook is het mogelijk om schriftelijk examen af te leggen; voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met onze klantenservice

Het examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen en duurt 90 minuten.

Bij het examen mag de kandidaat gebruik maken van:
- Handboek Loonheffingen 2017.
- (zelf meebrengen) een onbeschreven (arceringen mogen) versie van De Kleine Gids voor de Nederlandse Sociale Zekerheid (gebruik versie 2017.1).

Geslaagd?

Nadat je examen hebt gedaan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten of je geslaagd bent. Bij STIBEX ontvang je direct na het afleggen van de Flextoets de uitslag van het examen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Zijn er vrijstellingen?

Je ontvangt van ons vrijstelling voor dit examen indien je aantoonbaar beschikt over:
- het Associatie Praktijkdiploma Loonadministratie oude stijl, module Loonheffingen 1
- het Associatie Praktijkdiploma Loonadministratie nieuwe stijl, module Loonheffingen niveau 4

Indien je meent over een ander, gelijkwaardig diploma te beschikken en voor vrijstelling in aanmerking wilt komen, verzoeken wij je contact met ons op te nemen.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het examen staan op de Tarievenlijst van STIBEX.

Wat is het niveau van het certificaat?

Het certificaat geeft aan dat je weet welke zaken spelen rondom loonheffing en kan deze ook toepassen op een praktische situatie.
Daarnaast heb je met het behalen van het certificaat één van de verplichte onderdelen van het STIBEX Praktijkdiploma Loonadministratie voltooid.

Het certificaat STIBEX Loonheffingsregelingen wordt gewaardeerd op MBO-niveau (niveau 4).

Welke examenonderdelen biedt STIBEX aan?

De examens loonadministratie die door STIBEX worden aangeboden zijn:
- STIBEX Arbeidsrecht en sociale wetgeving (niveau 4)
- STIBEX Loonheffingsregelingen (niveau 4)
- STIBEX Communicatie, personeel en organisatie (niveau 4)

Aanmelden?

Via onderstaande link kun je je aanmelden voor dit examen.

Door middel van het - eenmalig - aanmaken van een account kun je zich inschrijven voor één of meer examens. De account bevat je contactgegevens en je vindt hier tevens alle informatie over uw examens: inschrijvingen, facturering, behaalde resultaten en diploma's.

Demotoets?

Door middel van een demotoets kun je je voorbereiden op je examen.

Deze toets geeft een idee van welk soort vragen gesteld worden. Na afloop van de toets kun je zien welke vragen je goed beantwoord hebt en welke vragen je fout beantwoord hebt.

Meer informatie?

Mocht je behoefte hebben aan meer informatie, dan adviseren wij je het examenreglement, de toetstermen en de toetsmatrijs door te nemen.

Uiteraard kun je ook contact opnemen met onze klantenservice.

STIBEX - Fultonbaan 80 - 3439 NE Nieuwegein - tel. 088 - 7322 000