Direct naar inhoud
STIBEX, hét examenbureau voor administratieve professionals

Communicatie, Personeel en Organisatie (niveau 4)

Door het behalen van het certificaat STIBEX Communicatie, Personeel en Organisatie 4 laat je zien dat je kennis hebt van communicatie, financiële administratie, salarisadministratie en personeelsadministratie, Human Resource Management en organisatie.

LET OP! Voor het Praktijkdiploma Loonadministratie is de afgelopen jaren onvoldoende animo gebleken. Daarom zal STIBEX op 31 december 2018 stoppen met deze examenlijn.

Wil je het STIBEX Communicatie, Personeel & Organisatie 4 nog halen? Houd hier dan rekening mee.

Voor wie?

Voor iedereen die werkzaam is/wil zijn binnen de loonadministratie. Er is geen specifieke vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen.

Wat wordt geëxamineerd?

Voor het examen worden communicatie, financiële administratie, salarisadministratie en personeelsadministratie, Human Resource Management en organisatie als bekend verondersteld. De gedetailleerde inhoud van het examen STIBEX Communicatie, Personeel en Organisatie (niveau 4) tref je aan in de toetstermen en staat schematisch weergegeven in de toetsmatrijs.

Hoe wordt er geëxamineerd?

STIBEX neemt examens af door middel van de zogenaamde 'Flextoets'. Deze manier van toetsen via de computer is absoluut van deze tijd en biedt je veel voordelen. STIBEX werkt samen met zo'n 30 toetscentra in Nederland, zodat je examen kunt afleggen op elk moment dat er een toetsplek beschikbaar is. Voor het afleggen van een Flextoets verwachten we nauwelijks computerkennis van jou. Uiteraard veronderstellen we dat je met de muis kunt omgaan! Ook is het mogelijk om schriftelijk examen af te leggen; voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met onze klantenservice

Het examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen en duurt 90 minuten.

Zijn er vrijstellingen?

Je ontvangt van ons vrijstelling voor dit examen indien je aantoonbaar beschikt over:
- het Associatie Praktijkdiploma Loonadministratie nieuwe stijl, module Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 4

Indien je meent over een ander, gelijkwaardig diploma te beschikken en voor vrijstelling in aanmerking wilt komen, verzoeken wij je contact met ons op te nemen.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het examen staan op de Tarievenlijst van STIBEX.

Wat is het niveau van het certificaat?

Het certificaat geeft aan dat je kennis hebt van communicatie, financiële administratie, salarisadministratie en personeelsadministratie, Human Resource Management en organisatie en deze kennis ook kunt toepassen op een praktische situatie.
Daarnaast heb je met het behalen van het certificaat één van de verplichte onderdelen van het STIBEX Praktijkdiploma Loonadministratie voltooid.

Het certificaat STIBEX Loonheffingsregelingen wordt gewaardeerd op MBO-niveau (niveau 4).

Welke examenonderdelen biedt STIBEX aan?

De examens loonadministratie die door STIBEX worden aangeboden zijn:
- STIBEX Arbeidsrecht en sociale wetgeving (niveau 4)
- STIBEX Loonheffingsregelingen (niveau 4)
- STIBEX Communicatie, personeel en organisatie (niveau 4)

Aanmelden?

Via onderstaande link kun je je aanmelden voor dit examen.

Door middel van het - eenmalig - aanmaken van een account kun je zich inschrijven voor één of meer examens. De account bevat je contactgegevens en je vindt hier tevens alle informatie over uw examens: inschrijvingen, facturering, behaalde resultaten en diploma's.

Demotoets?

Door middel van een demotoets kun je je voorbereiden op je examen.

Deze toets geeft een idee van welk soort vragen gesteld worden. Na afloop van de toets kun je zien welke vragen je goed beantwoord hebt en welke vragen je fout beantwoord hebt.

Meer informatie?

Mocht je behoefte hebben aan meer informatie, dan adviseren wij je het examenreglement, de toetstermen en de toetsmatrijs door te nemen.

Uiteraard kun je ook contact opnemen met onze klantenservice.

STIBEX - Fultonbaan 80 - 3439 NE Nieuwegein - tel. 088 - 7322 000