Home

Over flextoetsen

STIBEX neemt ALLE toetsen af via de vorm ‘Flextoets’. Flextoets is een moderne vorm van toetsen per computer en vervangt de traditionele vorm van toetsing: het schriftelijk beantwoorden van examenvragen in grote “veemarkthallen”.

Wat is een Flextoets?

Je beantwoordt de toetsvragen via de computer. Net als bij een papieren toets kun je de antwoorden altijd wijzigen, vragen door elkaar maken, terugbladeren, enzovoort.

Daarnaast kun je de vragen ook ‘markeren’ zodat je er later nog een keer naar kunt kijken.

Voordelen
Een Flextoets kent veel voordelen. Je kunt namelijk zelf het moment bepalen waarop je je examen aflegt! Dit betekent dat je niet langer afhankelijk bent van het moment waarop een examen door het examenbureau wordt aangeboden. Een Flextoets kun je zo vaak afleggen als er een examenplek beschikbaar is! Dus: je hebt niet meer slechts twee of drie keer per jaar de mogelijkheid om een examen af te leggen. Via de Flextoets kun je op iedere werkdag op een door jou gekozen locatie een toets afleggen.

STIBEX beschikt over ongeveer 30 toetscentra, verspreid over geheel Nederland. In bijna iedere provincie is minimaal één centrum. Er is dus altijd een centrum in jouw buurt.

Je krijgt na afloop van de Flextoets direct de uitslag mee. Dit is natuurlijk erg prettig. Je hoeft dus niet weken te wachten voordat je de uitslag ontvangt, zoals dat met schriftelijke toetsen gebruikelijk is.

Het Flextoetssysteem is bijzonder eenvoudig van opzet. Computerkennis verwachten we nauwelijks van je. Uiteraard veronderstellen we dat je met de muis kunt omgaan.

Naast toetsing op een door jou gekozen datum vermijd je tevens de massale toetsdrukte. Je wordt persoonlijk ontvangen en geïnstrueerd door een toetsleider. Je legt de toets in alle rust af in een ruimte met maximaal enkele andere kandidaten (die mogelijk voor een geheel andere toets/examen zijn gekomen).

Locaties Flextoetsen

Je kunt kiezen uit diverse toetscentra in Nederland. Er is altijd wel een toetscentrum bij jou in de buurt.
Via een link hieronder kun je alles over de diverse toetscentra zelf nazoeken, zoals: adresgegevens, routebeschrijving, openingstijden en vakantiesluiting.
Als je benieuwd bent naar de gang van zaken op een toetscentrum, bekijk het filmpje via de onderstaande link.

Direct een Flextoets boeken

Je kunt zelf via je account een toetsplek reserveren om een flextoets af te leggen. Je kijkt dan bij het betreffende toetscentrum wanneer een plek beschikbaar is. Nadat je de keuze (van toets, datum en tijd) hebt gemaakt, leg je de boeking direct vast. De oproep ontvang je direct daarna via de e-mail.

Indien je de geplande Flextoets wilt annuleren, dan kun je dat ook zelf doen via je account. Let daarbij wel op de geldende annuleringsregeling.

Inzien foutief beantwoorde vragen

Kandidaten die een (Flex)toets hebben afgelegd en hiervoor niet zijn geslaagd, worden in de gelegenheid gesteld bij STIBEX op kantoor op vrijdag van 14.30 tot 16.30 uur de foutief beantwoorde vragen te komen inzien.

Er gelden de volgende regels:
De inzage van een examen is alleen toegestaan als de kandidaat als cijfer minimaal een 4,5 heeft behaald. In dit geval is er een reële kans dat de kandidaat na een eventueel bezwaar slaagt. Een verzoek om het examen in te komen zien bij een lager cijfer wordt afgewezen.
Er wordt een maximum gesteld aan het aantal keren dat een examen ingezien kan worden. Per module kan de kandidaat maximaal eenmaal het examen komen inzien. Een verzoek om het examen vaker in te zien wordt afgewezen.
Inzage is mogelijk tot zes weken na het vaststellen van de uitslag en uitsluitend met als doel te onderzoeken of je als kandidaat een bezwaar wil indienen. Je kunt tot uiterlijk woensdagmiddag 17.00 uur (door middel van onderstaand formulier) een afspraak maken voor de eerstvolgende vrijdag. Voor het inzien van foutief beantwoorde vragen dien je een verklaring te tekenen.