Home

Over STIBEX

Over STIBEX

STIBEX is een voortzetting van de Stichting Bedrijfskunde Examens. Dit, in 1999 opgerichte, onafhankelijke instituut dat op het brede gebied van de bedrijfskunde haar sporen heeft verdiend, kwam voort uit de VOA (de Vereniging voor Bedrijfskunde te Woerden).

In 2008 is de Stichting Stibex voorgezet als Besloten Vennootschap onder dezelfde naam: STIBEX. Sinds die tijd houdt STIBEX zich voornamelijk bezig met de examens voor de administratieve professional. Sinds 2014 is STIBEX rechtstreeks ondergebracht als label bij Examenadviesburo BV. Tot Examenadviesburo behoren verder nog de labels SVMNIVO (vastgoedbranche), WFTNIVO (financiële dienstverlening), CreatiefNivo (creatieve beroepen) en Mijn Sociale Hygiëne (horeca en slijterij).

Waarom STIBEX?
STIBEX is een onafhankelijk examenbureau dat niet verbonden is aan één of meer opleiders. Wij bieden de verschillende STIBEX-examens aan op onze eigen manier, die wordt gekenmerkt door de volgende begrippen: kwaliteit, klantgericht, flexibele dienstverlening, deskundigheid en betrouwbaarheid.

ISO Gecertificeerd
STIBEX is gecertificeerd onder de norm ISO 9001:2015 (de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen) en onder de norm ISO27001:2022 (de internationale norm voor informatiebeveiliging).

Examenadviesburo

STIBEX is één van de labels van Examenadviesburo. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met de certificering van professionals in veel verschillende beroepsgroepen. Andere labels van Examenadviesburo zijn onder meer:

De voordelen van STIBEX

Veelgevraagde diploma’s
In de financieel-administratieve sector is veel vraag naar goed opgeleide mensen. Mensen met kennis van zaken die zelfstandig kunnen werken. Die bijvoorbeeld de administratie van kleine en middelgrote bedrijven kunnen voeren. Met kennis op het gebied van onder andere boekhouden, calculatie en bedrijfseconomie. Met de STIBEX-diploma’s op zak ben je in staat aan al deze vragen te voldoen!

Aantrekkelijke prijzen, géén ‘verborgen’ kosten
De prijzen van onze examens behoren tot de laagste in Nederland. Tevens bieden we regelmatig examens met een aantrekkelijke korting aan. Bij STIBEX kennen we geen ‘verborgen’ kosten: je kunt bij ons zonder extra kosten op verschillende manieren betalen, de inzage achteraf in de door jou afgelegde examens is gratis en ook het door jou behaalde certificaat of diploma ontvang je kostenloos thuis!

Voor 35 euro examen doen bij STIBEX!
Heb jij examen gedaan bij de Associatie? Stuur jouw uitslagbrief naar info@stibex.nl en krijg een kortingscode waarmee je eenmalig voor slechts 35 euro examen kan doen bij STIBEX! Het maakt niet uit of je bij de Associatie bent gezakt of geslaagd.

Examen doen wanneer jij dat wil!
STIBEX neemt examens af door middel van de zogenaamde ‘Flextoets’. Deze manier van toetsen via de computer biedt je veel voordelen. STIBEX werkt samen met zo’n 30 toetscentra in Nederland, zodat je op iedere werkdag examen kunt afleggen op elk moment dat er een toetsplek beschikbaar is. En dat is (bijna) dagelijks!

Overal in Nederland examen afleggen
We hebben contacten met zo’n 30 toetslocaties, verspreid over Nederland. Er is dus altijd een toetslocatie bij jou in de buurt waar je examen kunt afleggen!

Direct examenuitslag
Na het afleggen van het examen wil je natuurlijk zo snel mogelijk de uitslag weten. Bij STIBEX ontvang je direct na het afleggen van de Flextoets de uitslag van het examen, zodat je weet waar je aan toe bent. Dus nooit meer weken wachten op de examenuitslag!

Kwaliteitsexamens
De examens boekhouden van STIBEX kenmerken zich door optimale aansluiting bij de praktijk waarvoor is opgeleid. De vragen zijn ontwikkeld en getoetst door deskundigen die met beide benen in de financieel-administratieve praktijk staan. De vragen zijn helder en duidelijk geformuleerd (géén ‘strikvragen’).

Vrijstellingen
Je ontvangt van ons vrijstelling(en) voor bepaalde examenonderdelen indien je aantoonbaar beschikt over een gelijkwaardig (deel)diploma of -certificaat. Meer informatie over het in aanmerking komen van vrijstelling(en) vind je in de specifieke productinformatie van de verschillende examens op deze website.
Denk je dat jouw diploma of certificaat ook vrijstelling zou moeten geven voor een bepaald examen? Neem dan contact op met onze Klantenservice.
Om je vrijstellingsverzoek goed te kunnen behandelen helpt het wanneer je gegevens bijlevert waaruit de overlap tussen de door jou gevolgde opleiding en het STIBEX-examen blijkt. Denk hierbij aan een beschrijving van de leerdoelen/toetstermen/examenstof van een behaald vak/opleiding, in een examenbeschrijving/studiebeschrijving, geldend in het jaar waarin vak/opleiding is behaald. Dit kan bijvoorbeeld een tekstbestand, screenshot, scan of verwijzing naar een website zijn (geef eventueel de precieze pagina’s aan). Op basis daarvan zal worden besloten of er voldoende aanleiding is om de vrijstelling te verlenen.
Om in aanmerking te komen voor vrijstelling mag een diploma of certificaat maximaal 10 jaar oud zijn.
Aan de behandeling van een individueel, specifiek vrijstellingsverzoek zijn kosten verbonden. Deze staan weergegeven op de tarievenlijst.
Heeft STIBEX op haar website gepubliceerd dat een bepaald diploma of certificaat standaard vrijstelling oplevert? Dan is de behandeling van een dergelijk vrijstellingsverzoek gratis.

Gegarandeerd onafhankelijk en objectief
STIBEX toetst als examenorganisatie kandidaten op kennis en kunde. STIBEX is als organisatie dus niet verbonden aan één of meer opleiders. Om deze onafhankelijkheid te benadrukken heeft STIBEX zich vrijwillig onder toezicht gesteld van de Stichting Examenkamer.