Home

STIBEX ASSISTENT BOEKHOUDER

 

In de financieel-administratieve sector is veel vraag naar goed opgeleide mensen. Mensen met kennis op het gebied van onder andere boekhouden en calculatie, die zelfstandig kunnen werken. Gediplomeerden kunnen bijvoorbeeld de administratie van kleine en middelgrote bedrijven voeren. Met kennis op het gebied van onder andere boekhouden en calculatie. Met het STIBEX diploma Assistent Boekhouder op zak ben je in staat hieraan te voldoen!

Voor wie?

Met het behalen van het diploma Assistent Boekhouder laat je zien dat je in staat bent om te assisteren bij de financiële administratie van kleine bedrijven en organisaties. Daarnaast laat je zien kennis te hebben over verzekeringen, wetgeving en ondernemingsvormen.

De voordelen van het STIBEX diploma Assistent Boekhouder

Veelgevraagd diploma
In de financieel-administratieve sector is veel vraag naar goed opgeleide mensen. Met het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden op zak geef je blijk van de nodige kennis op het gebied van onder andere boekhouden, calculatie en bedrijfseconomie. Met dit diploma ben je voor veel organisaties een aantrekkelijke werknemer.

Kwaliteitsexamens
De examens boekhouden van STIBEX kenmerken zich door optimale aansluiting bij de praktijk waarvoor is opgeleid. De vragen zijn ontwikkeld en getoetst door deskundigen die met beide benen in de financieel-administratieve praktijk staan. De examens bestaan uit meerkeuze- of numerieke vragen die helder en duidelijk zijn geformuleerd (géén ‘strikvragen’).

Examen doen wanneer jij dat wil!
STIBEX neemt examens af door middel van de zogenaamde ‘Flextoets’. Deze manier van toetsen via de computer biedt je veel voordelen. STIBEX werkt samen met meer dan 30 toetscentra in Nederland, zodat je examen kunt afleggen op elk moment dat er een toetsplek beschikbaar is. En dat is meestal dagelijks!

Direct examenuitslag
Na het afleggen van het examen wil je natuurlijk zo snel mogelijk de uitslag weten. Bij STIBEX ontvang je direct na het afleggen van de Flextoets de uitslag van het examen, zodat je weet waar je aan toe bent. Dus nooit meer weken wachten op de examenuitslag!

Gegarandeerd onafhankelijk en objectief
STIBEX is als organisatie niet verbonden aan één of meer opleiders. Om deze onafhankelijkheid te benadrukken heeft STIBEX zich vrijwillig onder toezicht gesteld van de Stichting Examenkamer.

Doorlopende leerlijn
Het examenprogramma van STIBEX kent een doorlopende leerlijn. De diploma’s vormen dan ook een solide basis voor verdere groei in de financieel-administratieve sector. Na het behalen van het diploma voor Assistent Boekhouder is het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden de volgende stap. Hierna kun je examen afleggen voor het diploma Moderne Bedrijfsadministratie.

Vrijstellingen
Je ontvangt van ons vrijstelling(en) voor bepaalde examenonderdelen indien je aantoonbaar beschikt over een gelijkwaardig (deel)diploma of -certificaat. Meer informatie over het in aanmerking komen van vrijstelling(en) vind je in de specifieke productinformatie van de verschillende examens voor het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden.

Wat wordt geëxamineerd?

Basiskennis Boekhouden

Met het STIBEX certificaat Basiskennis Boekhouden maak je een prima start in het vakgebied. Als je het certificaat hebt behaald, kun je de boekhouding doen van een kleine onderneming.

 
Klik hier

Dit certificaat is een vast onderdeel van het STIBEX Assistent Boekhouden en van STIBEX Financieel Ondernemerschap. Starten met de opleiding Basiskennis Boekhouden (Elementair Boekhouden) is dé manier om te leren boekhouden. Vaardigheden die je een goed vooruitzicht bieden, want je kunt er in de boekhoudpraktijk direct mee aan de slag. Hoe eerder je het diploma op zak hebt hoe beter, want werkgevers in deze branche zoeken actief naar personeel!

Tijdens de opleiding Basiskennis Boekhouden (Elementair Boekhouden) verwerf je in korte tijd inzicht in de verschillende boekhoudkundige technieken. Na afloop bezit je alle elementaire kennis omtrent boekhouden en ben je in staat om zelfstandig een eenvoudige administratie te voeren. Daarnaast leg je een stevige basis voor het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden.

Doelgroep
Voor iedereen die werkzaam is of wil zijn in een financieel-administratief beroep. Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk om deel te kunnen nemen.

Onderwerpen
De onderwerpen die worden getoetst zijn kolommenbalans, grootboekadministratie en journaalposten, omzetbelasting, dagboeken en subadministraties, permanentie en diverse boekingen en belastingwetten. De gedetailleerde inhoud van het examen STIBEX Basiskennis Boekhouden tref je aan in de eind- en toetstermen en staat schematisch weergegeven in de toetsmatrijs.

Wijze van examinering
STIBEX neemt examens af door middel van de zogenaamde ‘Flextoets’. Deze manier van toetsen via de computer is absoluut van deze tijd en biedt je veel voordelen. STIBEX werkt samen met zo’n 30 toetscentra in Nederland, zodat je examen kunt afleggen op elk moment dat er een toetsplek beschikbaar is. Voor het afleggen van een Flextoets verwachten we nauwelijks computerkennis van je. Uiteraard veronderstellen we dat je met de muis kunt omgaan!
Het examen bestaat uit 35 meerkeuzevragen en duurt 90 minuten.

Examenlocaties
We hebben contacten met zo’n 30 toetslocaties, verspreid over Nederland. Er is dus altijd een toetslocatie bij jou in de buurt waar je examen kunt afleggen.

Uitslag examen
Nadat je examen hebt gedaan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten of je geslaagd bent. Bij STIBEX ontvang je direct na het afleggen van de Flextoets de uitslag van het examen zodat je weet waar je aan toe bent.

Vrijstellingen
Je ontvangt van ons vrijstelling voor dit examen indien je aantoonbaar beschikt over:
– het Associatie-diploma Basiskennis Boekhouden / Elementair Boekhouden.

Niveau certificaat
Het certificaat laat zien dat je:
– over de basiskennis beschikt van boekhouden
– één van de verplichte onderdelen van STIBEX Assistent Boekhouder en van STIBEX Financieel Ondernemerschap hebt voltooid.
Het certificaat STIBEX Basiskennis Boekhouden wordt gewaardeerd op MBO-3 niveau.

Demotoets
Door middel van een demotoets kun je je voorbereiden op je examen.
Deze toets geeft een idee van welk soort vragen gesteld worden. Na afloop van de toets kun je zien welke vragen je goed beantwoord hebt en welke vragen je fout beantwoord hebt.

Vervolgopleidingen
Na het behalen van het examen Assistent Boekhouder is een logische vervolgstap het behalen van het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden.

Mocht je behoefte hebben aan meer informatie, dan adviseren wij je het examenreglement, de eind- en toetstermen en de toetsmatrijs door te nemen. Deze vind je onder Downloads.

Uiteraard kun je ook contact opnemen met onze Klantenservice.

Basiskennis Calculatie

Met het behalen van STIBEX Basiskennis Calculatie laat je zien dat je voor ieder rekenvraagstuk probleemloos de oplossing aan kan dragen. Met de kennis van basale rekentechnieken kun je de boekhouding doen van een kleine onderneming.

Klik hier

Dit certificaat is een vast onderdeel van het STIBEX Assistent Boekhouden. Starten met de opleiding Basiskennis Calculatie is dé manier om te eenvoudige berekeningen omtrent handel, kosten en verzekeringen te leren maken. Vaardigheden die je een goed vooruitzicht bieden, want je kunt er in de boekhoudpraktijk direct mee aan de slag. Hoe eerder je het diploma op zak hebt hoe beter, want werkgevers in deze branche zoeken actief naar personeel!

Met de opleiding STIBEX Basiskennis Calculatie krijg je niet alleen de onmisbare rekenvaardigheid die een financieel-administratieve kracht nodig heeft, maar leg je tevens een stevige basis voor het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden.

Doelgroep
Voor iedereen die werkzaam is/wil zijn in een financieel-administratief beroep. Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk om deel te kunnen nemen.

Onderwerpen
De onderwerpen die worden getoetst zijn elementaire berekeningen, handel, goederenhandel en valutahandel, kostencalculaties, verzekeringen en diagrammen. De gedetailleerde inhoud van het examen STIBEX Basiskennis Calculatie tref je aan in de eind- en toetstermen en staat schematisch weergegeven in de toetsmatrijs.

Wijze van examinering
STIBEX neemt examens af door middel van de zogenaamde ‘Flextoets’. Deze manier van toetsen via de computer is absoluut van deze tijd en biedt je veel voordelen. STIBEX werkt samen met verschillende toetscentra in Nederland, zodat je examen kunt afleggen op elk moment dat er een toetsplek beschikbaar is. Voor het afleggen van een Flextoets verwachten we nauwelijks computerkennis van je. Uiteraard veronderstellen we dat je met de muis kunt omgaan!

Het examen uit 12 meerkeuzevragen en 18 open (reken)vragen. Het examen duurt in totaal 120 minuten.

Examenlocaties
We hebben contacten met zo’n 30 toetslocaties, verspreid over Nederland. Er is dus altijd een toetslocatie bij jou in de buurt waar je examen kunt afleggen.

Uitslag examen
Nadat je examen hebt gedaan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten of je geslaagd bent. Bij STIBEX ontvang je direct na het afleggen van de Flextoets de uitslag van het examen zodat je weet waar je aan toe bent.

Vrijstellingen
Je ontvangt van ons vrijstelling voor dit examen indien je aantoonbaar beschikt over:
– het Associatie-diploma Basiskennis Calculatie.

Niveau certificaat
Het certificaat laat zien dat je:
– in staat bent om probleemloos oplossingen aan te dragen voor ieder rekenvraagstuk
– één van de verplichte onderdelen van STIBEX Assistent Boekhouder hebt voltooid.
Het certificaat STIBEX Basiskennis Calculatie wordt gewaardeerd op MBO-3 niveau.

Demotoets
Door middel van een demotoets kun je je voorbereiden op je examen.
Deze toets geeft een idee van welk soort vragen gesteld worden. Na afloop van de toets kun je zien welke vragen je goed beantwoord hebt en welke vragen je fout beantwoord hebt.

Vervolgopleidingen
Na het behalen van het examen Assistent Boekhouder is een logische vervolgstap het behalen van het STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden.

Mocht je behoefte hebben aan meer informatie, dan adviseren wij je het examenreglement, de eind- en toetstermen en de toetsmatrijs door te nemen. Deze vind je onder Downloads.

Uiteraard kun je ook contact opnemen met onze Klantenservice.